Hvilken slags træbriketter til brændeovn.

Hvad skal du kigge efter, når du køber træbriketter. Træbriketter har indenfor den seneste årrække opnået en stigende popularitet. Flere og flere brændeovnsejere kan finde på at anvende dem enten som supplement eller alternativ til almindeligt brænde. Det er dog langt fra alle træbriketter som er skabt lige, så her kommer nogle god råd, som man kan følge når man skal ud og købe træbriketter.

Sammensætning og tilsætningsstoffer.

Træbriketter kan være lavet af mange forskellige former for biomateriale som spænder over alt fra hårdttræ, nåletræ, træaffald, halm, tørv mm. Mange standard-træbriketter er dog lavet af en kombination af savsmuld, træspåner og bark. Det betyder ikke det store at der er tale om genanvendt træ. Så længe de benyttede materialer ikke indeholder rester af lim, maling eller bindemidler, som alle kan afgive ubehagelige og ildelugtende dampe ved afbrænding.   Generelt bør du holde dig fra briketter hvor der er tilsat ikke-naturlige stoffer som f.eks. lim, da dette er et tegn på en lavere kvalitet. Høj kvalitets træbriketter holdes nemlig sammen af det naturlige stof ligning, som frigives fra træet under produktionen.   Afhængig af formålet med træbriketterne kan man også investere i Rondo briketter, som er specielt udviklet til at have en højere massefylde end traditionelle briketter, og dermed har en længere brandtid.  

Brandværdi.

En god sammenligningsfaktor når man skal vælge i mellem flere forskellige træbriketter er deres brandværdi. Jo højere brandværdi, jo færre briketter har du behov for at fyre op med over tid. Gode træbriketter har typisk en brandværdi på 4.200 Kcal/kg eller derover.  

Vandindhold.

Træbriketter skal generelt have et fugtindhold på under 10 %, og de fleste træbriketter af høj kvalitet tørres helt ned til 6 %. Til sammenligning har normalt brænde typisk et fugtindhold på omkring 18-20 % når der fyres med det. Generelt gælder det, at jo tørrere briketterne er, jo bedre er de til at producere varme. Dog kan tørre men dårligt komprimerede briketter brænde for hurtigt og derved have en dårligere forbrænding. End de tæt sammenpressede briketter med lidt højere fugtighedsgrad. Optimalt set skal briketterne altså være så tørre og tæt komprimerede som muligt.  

Askeindhold.

Askeindholdet i træbriketterne er en indikation på mængden af ​​den aske som efterlades efter forbrænding, og altså hvad der er tilbage i askeskuffen for dig at bortskaffe. Askeprocenten bør gerne være så lav som muligt, da øget askedannelse ofte er en indikation på urenheder i træbriketten. Briketter af god kvalitet bør have et askeindhold på under 0,5 %   Kvalitets træbriketter forhandles hos Roskilde Brændesalg. Roskilde Brændesalg kan kontaktes på mail: gert@rbsalg.dk eller på telefon 40 63 73 34

0
    0
    Din indkøbskurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop